Odette Koster

Odette Koster

Dansen, zingen en acteren zijn vanaf dat ik jong ben al mijn allergrootste passie. Mijn grootste droom was om van mijn passie mijn beroep te maken. Die droom ben ik dus ook achterna gegaan!

Al vanaf mijn 6e zat ik op een balletschool bij mij in de buurt. Omdat ik nog meer wilde dansen en verschillende stijlen wilde ontwikkelen ging ik op mijn 12e door naar de vooropleiding van Lucia Marthas. Ook wel: Institute for Performing Arts. Na 5 jaar deed ik auditie voor het HBO van Lucia Marthas en na 4 jaar HBO ben ik afgestudeerd als Uitvoerend Danseres én Docent Dans.

Vanaf toen kon ik mijn passie overbrengen aan de rest van de wereld. Op dit moment ben ik werkzaam als uitvoerend danseres/zangeres en als docent dans bij verschillende scholen. Ik heb mogen dansen in de dinnershow ‘Brooklyn Nights’, gespeeld in de musical ‘Klokkenluider van de Notre Dame’ als Fleur de Lys, gedanst bij de ‘Toppers in Concert’ in de Amsterdam Arena, gedanst in het theaterspektakel ‘Onderweg naar Later’ Walkyre Echo’s en ik dans momenteel in de dinnershow ‘Holland Goes Vegas’ en ‘Ameezing Mokum’.
Op dit moment werk ik als dansdocent in Heerenveen, de USVA, val ik in bij het Parcival College, ben ik vaste invaller bij de Dansacademie voor voornamelijk de vooropleiding en geef ik de tap en urban lessen bij La Danse.

Ik vind de sfeer bij La Danse ontzettend fijn. Ik vind het belangrijk als docent dat de leerlingen mijn passie voor dansen meekrijgen, dat de leerlingen hard werken en vooral heel veel plezier en lol hebben in wat zij doen. Ik probeer daarom techniek te combineren met leuke en lekkere danspassen.Ik vind het als docent ook erg belangrijk dat de leerlingen gebruik maken van hun uitstraling. Zonder uitstraling of inleving is een dans niet af. Dit probeer ik de leerlingen dan ook mee te geven.

Ik ga lessen geven aan de vooropleiding, Springplank 1 en 2, Danspunt en Jazz