Monica Mulder

Na mijn docentenopleiding aan de dansacademie in Tilburg volgde ik de pabo en de studie Onderwijskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Al ruim twintig jaar geef ik met veel plezier diverse lessen bij Balletschool La Danse, waaronder kinderdans lessen, jazzdans voor tieners en klassiek ballet.  

Naast mijn werk als dansdocente bij Balletschool La Danse werk ik als onderwijskundig beleidsadviseur bij de gemeente Groningen. Tevens geef ik dansworkshops op basisscholen, peuterscholen en kinderdagverblijven. Ruim drie jaar geleden heb ik voor Balletschool La Danse de afdeling Reitdiep opgezet en sindsdien verzorg ik hier op zaterdag alle kinderlessen. 

Ik blijf het leuk vinden om zelf te dansen en volg daarom ook zelf danslessen en cursussen voor docenten.  Zo volgde ik onder andere een aantal jaar geleden de docentencursus peuterdans bij Dingjan Peuterdansonderwijs. 

Dansen is mijn passie! Als docent zie ik het als mijn taak om, naast het werken aan danstechniek, houding en muzikaliteit, de passie en liefde voor dans over te dragen aan mijn leerlingen. Bij de jongste kinderen staat daarbij het element fantasie centraal zodat de dansles aansluit bij hun taal en belevingswereld. Ik vind het belangrijk dat kinderen ongedwongen en spelenderwijs kennis leren maken met de basisprincipes van de danstechniek en muzikale stijlen. Voor al mijn leerlingen staat een ontspannen sfeer en dansplezier voorop.