Maartje Witteveen

Al vanaf mijn vierde jaar ben ik aan het dansen. In groep 8 van de basisschool heb ik auditie gedaan voor de vooropleiding ArtEZ in Arnhem. Mijn middelbare school heb ik in combinatie met de vooropleiding doorlopen en hierna ben ik aangenomen op ​de HBO opleiding Docent Dans van​ ArtEZ te Arnhem.

In Arnhem​ ben ik opgeleid tot docent in de stijlen klassiek, modern en jazz. Ook kregen we lessen in bijvoorbeeld didactiek en methodiek. Door deze opleiding, en door mijn technische achtergrond van de vooropleiding ben ik een goed onderlegde docent geworden. Toen ik in 2012 afstudeerde heb ik de grote sprong naar het noorden gemaakt.

Het leek me ontzettend leuk om in Groningen te wonen en te werken en tot op de dag van vandaag heb ik daar geen spijt van. Ik heb gewerkt op balletscholen in Friesland, Groningen en Drenthe zowel als docent in technische vakken als op basis- en middelbare scholen. Vanaf oktober 2015 ben ik verbonden aan ​B​alletschool La Danse waar ik met veel plezier kinderlessen geef op de woensdagmiddag en klassiek en jazz op de maandag in Warffum.

Buiten mijn voorliefde voor klassiek​,​ modern en jazz ben ik op de academie een zwak gaan ontwikkelen voor het lesgeven op basis- en middelbare scholen. Voor mij is dansen het leukste wat er is en ik vind het enorm bevredigend om dit gevoel door te kunnen geven aan kinderen op scholen.

In mijn lessen leer ik ​mijn leerlingen ​op leuke en speelse wijze beter dansen. Ze leren techniek en discipline, maar ook improvis​atie​ en spel ​zijn ​onderde​len​ van de les. Ik ga op verantwoorde wijze met de lichamen van mijn leerlingen om en zal ze nooit forceren iets te doen wat ze niet kunnen terwijl ik ze wel altijd uitdaging mee geef.